! Home Baksiden !

Byfjorden og Stavanger konserthus

Dette er en av Spanias største turistattraksjoner.

Dette er en av Spanias største turistattraksjoner

NERJA  Selv om gradestokken viser mange varmegrader, tar folk på seg en jakke. De er nemlig på vei inn i de gigantiske grottene i Nerja, en av Spanias desidert største turistattraksjoner

Ordet sensasjonelt må kunne brukes om funnet de fem landsbyguttene gjorde i januar 1959. De skulle egentlig undersøke hvor i fjellene alle flaggermusene i området holdt til på dagtid.
 
Flaggermusene forsvant bak noen dryppsteiner som sto for tett til at mennesker kunne passere. Guttene knakk noen av kalksteinene ved inngangen, og dermed kom de seg inn i noen av Europas største og flotteste dryppsteinshuler.

I disse hulene fant man gamle knokler fra mennesker, steinverktøy, keramikk og hulemalerier, og det antas at hulene var bebodd allerede 20.000 år f. Kr av Cro-Magnon-mennesker.

Turistmagnet - vår nye reise serie følg med.

I SØKELYSET - SKIPS MYSTERIER !

Publisert 08.01.15

Et nytt mysterie ?

Et forferdelig syn av Norman Atlantic

FLERE LIKHETER: Dette bildet viser den danskeide fergen "Lisco Gloria" etter brannen i Østersjøen i 2010. Som "Norman Atlantic" var fergen nesten ny, brannen startet på bildekket og spredde seg til hele fergen. Foto: LARS SKAANINGAP Les mer her. 

En fem år gammel ferge, med det nyeste nye av sikkerhets- og slukningsutstyr, totalt utbrent.

- Det er uforståelig at brannen kan utvikle seg på den måten den gjorde. I utgangspunktet skal ikke noe slik kunne skje i 2014, sier tidligere sjøfartsdirektør Sigurd Gude til VG.

«Scandinavian Star»

159 mennesker døde som følge av mordbrannen om bord på «Scandinavian Star» natt til 7. april 1990 -

- men fortsatt sitter mange etterlatte uten svar. I VGs  interaktive dokument forsøker vi å finne svar på de uløste mysteriene gjennom tekst, bilder, video og grafikk.

Disse videoen er filmet av svensk politi den 9. april 1990 og viser skadene om bord i «Scandinavian Star». Det brant fortsatt enkelte steder om bord på dette tidspunktet.
Denne videoen kan inneholde sterke bilder. 
Denne videoen er en del av VGs store dokument om «Scandinavian Star»-katastrofen.

«Scandinavian Star»

Mysteriet

«Scandinavian Star»

FREDRIKSSONS FABRIKK

KISEBÆRVIN

EN SALUT ALA FIESTA GRANDE.

I NATURENS VERDEN

KOMMUNALE OG REGIONALE OVERGREP !

Jonny Risvik

Trailer og serie om da Jonny Risvik døde.

Trailer: Da Jonny Risvik døde

Aftenbladet har laget en serie om det tragiske dødsfallet til Jonny Andre Risvik.

Til TV Aftenbladet Serien starter fredag 30.08.13 Kl. 19:30

Drapet vi IKKE kan glemme og den laterlige erstatningen !
VestAvisen kjenner saken fra innsiden og vil komme med ytterlige kommentar i helgen, når vi har fått sett på denne dokumentaren, der familien står frem, en Mega tøft gjenopplevelse både psykisk som pfysisk for hele familien - men Mor til Jonny - er et menneske jeg har stor respekt for - selv om dette er en tragedie uten sidestykker - har hun klart å holde hode kald, men ser fremover, selv om det ikke er så enkelt noen ganger. 

Red.

Om ny ferjeforbindelse - Norge - England - Danmark

Hanstholm ny ferje forbindelse mot Norge 2014/15? Norge - DK Line

Hanstholm ny ferje forbindelse mot Norge 2014/15? Norge - DK Line

Om

– Sjøen ligger der med ubegrenset kapasitet og blir altfor lite brukt.
Neste år skal en trailerferje gå daglige ruter langs Vestlandskysten. Kapasiteten blir på bortimot 100 vogntog.
Beskrivelse
Fra nyttår blir det satt inn to ferjer som skal frakte trailere mellom Stavanger og Kristiansund. Innen to år ønsker Stavangerske og samarbeidspartnerne å sette inn hurtigere gassdrevne ferjer for å rakte trailere langs Vestlandskysten.

DK og Hanstholm:
Hanstholm Havns historie går helt tilbage til 1917, hvor det første gang bestemmes, at der skal bygges en havn i Hanstholm - men "meget vand flødforbi Hanstholm i årerne herefter" før end at havnen kunne indvies i 1967.
Les mer på Facebook siden - der bare øker og øker medlemantallet for hver time som går.
 
 

Til Hanstholm ny ferje forbindelse mot Norge 2014/15? Norge - DK Line

VestAvisen, news, nettavis

VestAvisen i Hanstholm

VestAvisen etablerer seg i Hanstholm med nytt EU kontor.

Mer info kommer.

Hva med ferjeforbindelse med Norge, vil være det største tema vi skal ta opp, med Kommunen og ferjeselskaper som trafikerer på Danmark.

For å Kommentere denne saken, og andre komentarer, bruk "DEBATTEN" siden til dette. tak

Danske kommentarer er velkomne, såvel som alle andre.

KOMMUNALE OG REGIONALE OVERGREP 2 !

Synnøve Fjellbakk Taftø tvangsinnlagt....!

Lørdag 08.07.13 oppdateres.

Synnøve Fjellbakk Taftø tvangsinnlagt!

Av 
 
NB: Denne artikkelen er kun synspunktene til forfatter. Den representerer ikke nødvendigvis Nyhetsspeilets profil, redaksjonens meninger eller andre forfattere på Nyhetsspeilet. Kun forfatter er ansvarlig for denne artikkelen og bare sine egne artikler.
 
SAMFUNN
   16.05.2010 23:44   (Oppdatert 08.06.2010 15:31)

Synnøve Fjellbakk Taftø tvangsinnlagt

 

En av Nyhetsspeilets skribenter ble søndag 16. mai tvanginnlagt på psykiatrisk sykehus etter å ha publisert en samfunnskritisk artikkel som vakte stor oppsikt.

Les artikkelen og spør deg selv om det er en sinnssyk person vi her har å gjøre med.

Synnøve Fjellbakk Taftø har bare sju års skolegang, men har på egen hånd lest seg frem til eksamener som programmerer, systemerer, pedagog og jurist. I 1977 ble hun tatt opp i utenrikstjenesten og tjenestegjorde i Berlin (DDR), New York (FN-delegasjonen), Bangkok og Geneve (EFTA). Da hun i 1992 gikk offentlig ut mot den såkalte EØS-avtalen ble hun erklært alvorlig sinnslidende og avskjediget av regjeringen Brundtland. Synnøve har fortalt om sine opplevelser i diplomatiet og psykiatrien i «Skjoldmøysagaen» og «Nornens Beretning», som begge er gratis tilgjengelig på nettet.

Nyhetsspeilet skal sørge for at det ikke skal bli samme øredøvende stillheten ikke bare fra mainstream media, men også fra alternative media, om forhold som vår Nei-til-EU og Grunnlovs-dronning Synnøve Fjellbakk Taftø gikk gjennom i sin tid, og som også ble møtt med øredøvende stillhet da hun første gang prøvde å offentliggjøre saken for mange år siden. Ingen ville skrive om det da. Nå er det annerledes.

Det spekuleres over om det kan være at det er artikkelen hennes om ledende regjeringsmedlemmers spill i kulissene under EU saken som er årsak til innleggelsen. Flere av kommentatorene på Nyhetsspeilet kaller Synnøve Fjellbakk Taftø for en politisk fange.

Kanskje burde disse menneskerettsorganisasjonene i Norge også se på hva som foregår her hjemme, og ikke bare i Afrika og andre steder.  Men så lenge Fritt Ord er med, og som ble stiftet av Milorgleder og AP-strateg Jens Christian Hauge, så er det vel liten sjanse for det; og fokus blir andre steder enn det burde være.

Magikerens triks kan vi kalle det.

Halvorsen forteller at han har et sitat av Gandhi hengende på kontoret:

«Først ignorerer de deg, så ler de av deg, så kjemper de mot deg, så vinner du.»

http://www.nytid.no/perspektiver/artikler/20100311/samler-heltene/

Håper dette stemmer for Synnøve Fjellbakk Taftø også.

Den eneste journalist som brydde seg om Synnøves sak i media-Norge opprinnelig, og visste mye om den og annet, døde forøvrig ung ganske nylig:
http://www.dissident-net.info/ingolf-hakon-teigene/

I en sak som dette er det de sittende myndigheter som har ansvaret. Det spiller ingen rolle hvem som står bak dem, og hvem de tjener. Det er de folkevalgte som har det fulle ansvaret, sammen med regjeringen som har den utøvende makten.

Det er de som har titlene, og tar hederen og æren, og snittene, fine middager med rike prominente personer som de liker så godt å være i selskap med i Bilderberger-klubber og annet, og de gode pensjonene, for det de mener de gjør godt. Ansvaret har de også for det som gjøres galt, og den elendighet de ser mellom fingrene med – fordi det tjener deres herrer og mestre i skyggeregjeringen.

Ikke mye vi kan gjøre, men noe kan vi gjøre…. Hva vi må gjøre nå, er å sende tilstrekkelig brev til politiikere og media, og gjøre dem oppmerksom på situasjonen. Tar de ikke sitt ansvar så bygger de karma – og får svi i Bardoen. Se flere forslag til tekster å sende i kommentarfeltet under Synnøve’s artikkel herhttp://www.nyhetsspeilet.no/2010/05/globalistenes-fremste-agent/

Får de ingen henstillinger, så vil de siden kunne si at de ikke visste, og prøve å vaske sine hender, og bli karmafri, når denne byllen en gang går hull på med dunder og brak, med hjelp av høyere makter.

Send brev med informasjon og høflige henstillinger. Avtal møter med Stortingsrepresentanter på Stortinget dere som er der nede, og forklar situasjonen for så mange som mulig…….

Vi bør ikke unne dem den luksusen å slippe å ta stilling.

Hun har pleid å bli innesperret og kjemisk mishandlet på Nordland Psykiatriske Sykehus. Adressen er Kløveråsveien 1. 8076 Bodø.
Telefon 75 53 40 00

BEFRI HELE NORGES FRIHETSKJEMPER SYNNØVE, NÅ !!

oppfordrer Nyhetsspeilets egen Hans Gaarder

Nyhetsspeilet er det eneste media som tar sin oppgave som den Fjerde Statsmakt alvorlig i kongeriket Norge. Er virkelig ALLE andre så kjøpt og betalt av pressestøtten og andre ting?

* * *

Synnøve Fjellbakk Taftø’s bøker her (Høyreklikk. Lagre Som):

Nornens Beretning
http://www.nyhetsspeilet.no/wp-content/uploads/2010/05/Nornens-beretning.pdf

Skjoldmøysagaen
http://www.nyhetsspeilet.no/wp-content/uploads/2010/05/Skjoldmoysagaen.pdf

Synnøve Fjellbakk Taftø tvangsinnlagt

Great News

01.10.12 BROVST DK

This is a headline hot News for You!

The special news, which no writing something about - those with small print can be as important as the top headlines in major newspapers.

De spesielle nyhetene, som ingen skriver noe om - de med små skrift kan være like viktig som Hovedoppslagene i de største avisene.

KVERNEVIK POSTEN - DIN BYDELS AVIS PÅ INTERNETT - TIPS OSS - DU RINGER - VI BRINGER DET UT TIL VERDENSHJØRNENE.


 

Kvernevik – et resultat av dårlig byplanlegging

« Mengden sosiale boliger i Kvernavigå gjorde at det blei et tøft miljø og nokså vanskeligt for mange familiar.»  

«Det va rett og slett dårlige byplanlegging», skriver den kjente revymannen og underholderen Pål Mangor Kvammen i forordet til en ny bok om Kvernevik, som kommer ut i dag.

Men Kvammen husker oppveksten i Kvernevik som en bekymringsløs tid. Forlagsmann og forfatter Frank Robert Jacobsen i Dreyer Bok AS er enig og har med boken «Kvernevik - fra utmark til bydel» laget en hyllest til bydelen.

- Jeg vokste opp i Kvernevik – en god barndom, sier Jacobsen, som er født i Rosenbergbakken 6, på Straen, flyttet til krysset Dronningens gate - Niels Juulsgate og som femåring til Kvernevik. - Der er jeg oppvokst. Da skuespilleren Torfinn Nag hørte dette, bemerket han: Fra Straen til Kvernevik, det er jo feil vei, hva gikk galt? forteller forleggeren.

Med et smil?

- Ja, men hvis du nå skal selge en skikkelig dyr enebolig i dette området, så prøver du kanskje å unngå «Kvernevik» i annonsen. Du sier heller Hafrsfjord, særlig hvis du har utsikt den veien, sier Jacobsen.

Men han har bestemt seg: Han er positivt innstilt til Kvernevik; der er han ikke til å rokke. 

 

Rolig landsbygd

Kvernevik var bortgjemt, rolig landsbygd i 1960, med noen spredte gårdsbruk på et område kalt Nordre Sunde. Det bodde 150 mennesker her ved inngangen til 1900-tallet. I dag har innbyggertallet forlengst passert 6000, sier Jacobsen. Det er vekstfasen fra 1960 og utover som gir grunnlaget for kritikken mot byplanleggingen den gangen. Det meste av Kvernevik var bebygd allerede i 1969. Altfor mange vanskeligstilte familier ble plassert på et altfor lite område. Dette førte til at hele bydelen måtte slite med negativt inntrykk i mange år og er ikke helt kvitt det ennå.

Pål Mangor Kvammen forteller at søsteren begynte å vanke i miljøer som foreldrene satte lite pris på. Det endte med at familien flyttet til Madlaveien.

-  Det slår nok ut på boligprisene fortsatt, men Kvernevik er en flott plass, sier Frank Robert Jacobsen og viser dette med et bredt bildemateriale, både gammelt og nytt stoff, ikke minst av mennesker før og nå.

Les mer om Kverneviks historie her.

KVERNEVIK POSTEN DIN BYDELS AVIS.


Til Frivillighet Sentralen i Rogaland, bli med du og?

Publisert 03.03.13

Nye KIWI Kvernevik.

Her pressenterer vi nye planer for NYE KIWI Kvernevik på planleggingsstadiet - en grei løsning - til nye kverntorget kommer om noen år.

●○ Lege-løsningen kan ligge i nytt treningssenter
Engasjerte beboere har i fem år kjempet for å få et legesenter til Kvernevik. Nå kan bydelen få to.

For snart fem år siden besluttet Stavanger kommune å flytte legene fra Kvernevik til Madlakrossen. Grunnen var at Kvernhuset hvor legene holdt hus skulle rives.

Siden den gang har bydelen vært uten leger, til tross for at kommunalstyret for miljø og utbygging i 2011 besluttet å få legene tilbake til bydelen så raskt som mulig. Nå skisserer treningssenteret Pulz en mulig løsning.

- Vi har fått tillatelse til å bygge et fullverdig treningssenter over Kiwi-butikken ved Hafrsfjord-broen. Huseier Steinar Skjervik, som også er styreleder i Pulz, har allerede tegnet inn et legekontor i bygget. Om Stavanger kommune åpner for det, er vi svært interesserte i et legekontor her, sier Jostein Lamo, som er daglig leder ved treningssenteret.

Fysioterapeut og kiropraktor
Pulz sitt første treningssenter åpnet på Hundvåg i 2007. Det planlagte treningssenteret på Kvernevik vil bli Pulz sitt andre, og ifølge Lamo kan det stå klart allerede i høst.

- Treningssenteret blir 2000 kvadratmeter stort, og det vil koste oss rundt 30 millioner kroner. Tanken er å bygge på en etasje over Kiwi-butikken og blomsterbutikken. I tillegg har vi fått tillatelse til å bygge ut mot servicestasjonen. Her vil det blant annet bli parkeringsplasser, sier Lamo, og fortsetter:

- Mens det er usikkert om vi får et legesenter i bygget, er det allerede nå klart at både kiropraktor og fysioterapeut vil være stasjonert her.

Pulz har jobbet med treningssenterplanene i Kvernevik i 3-4 år. Den planlagte utbyggingen av Jåsund var avgjørende for at planene nå realiseres.

- Vi håper at vi får mange kunder fra både Kvernevik, Sunde og Tananger, sier den daglige lederen.

Endelig avtale
En av grunnene til at Kvernevik så lenge har vært uten leger og flere andre servicetilbud, er at kommunen og Kverntorget Park AS ikke før nå har kommet til enighet om området. Kverntorget Park AS, som eies av Otium AS og Handelshuset Odin AS, har lenge hatt planer om å bygge et nytt senter på Kverntorget, men ikke før de får kjøpe Kvernhuset og omkringliggende eiendommer av kommunen.

Før avtalen er underskrevet vil Kverntorget AS heller ikke rive Kvernhuset, som dermed er blitt liggende brakk i fem år.

7. mars skal salgsavtalen mellom kommunen og utbygger opp i formannskapet, og i sitt vedtaksforslag ber rådmannen om fullmakt til å signere den. I avtalen heter det blant annet at kommunen selger sine eierandeler i Kvernhuset og omkringliggende kommunale tomter for 16,5 millioner kroner.

I saksdokumentene skriver administrasjonen videre at Kverntorget Park AS forplikter seg til å sørge for at det blir avsatt nødvendig areal til legekontor.

Ikke beroliget
Christian Møllerop i aksjonsgruppen «Nok er nok» ser positivt på at det nå ser ut til å komme et treningssenter i Kvernevik. Han er imidlertid kritisk til å legge legesenteret andre plasser enn til Kverntorget.

- Det beste er om legesenteret legges til Kverntorget, hvor vi også krever å få apotek. Vi ønsker å ha alt på én plass, sier Møllerop, som har sett sakspapirene til neste ukes formannskapsmøte.

- Jeg ser at det i avtalen mellom kommunen og utbygger kun stilles krav til at utbygger skal sette av tilstrekkelig areal til legekontor. Det er ikke sagt noe om størrelse, sier Møllerop, som samtidig minner om at helsesjefen tidligere har sagt at Sunde/Kvernevik trenger minimum fire leger, muligens seks.

- Reguleringsplanen gir anledning til å bruke 1000 kvadratmeter til offentlige og allmennyttige tjenester som legesenter, helsestasjon og tannlege og så videre. Dette er noe som vi gjennom hele planprosessen har påpekt da dette er tjenestetilbud vi har hatt og som er tatt fra bydelen, sier han.

Kilde Aftenbladet.no

Se mer her.
Nett news

01.10.2012 / Brovst DK

This is a headline - Good News and BAD NEWS!

 

Bokført som utgift da hun ble født

Hun har hatt et meget spesielt liv, Grace Reksten Skaugen. Allerede som nyfødt ble hun bokført som utgift i rederiregnskapene til pappa Hilmar Reksten.

AV: finn bjørn tønder

Publisert: 26.okt. 2003 (06:00) Oppdatert: 26.okt. 2003 (06:00) Oppdatert Vestavisen.com 12.10.12

- Min far var hele sitt liv opptatt av regnskaper. Og han var så nøye at da jeg var baby, bokførte han meg som utgift i regnskapene.

Det sa Grace Reksten Skaugen til Bergens Tidende under den siste av de utallige rettssakene hun har vært involvert i etter Reksten-rederienes endelikt. Det var i 1999. Da hadde Grace fått to nye barn, nå med Morits Skaugen jr. Hun hadde også for lengst oppgitt sin forskerkarriere og gått inn som «associate director» i Enskilda Securities. Fra Oslo forhandlet hun blant annet frem salget av Bergen Lysverker, og ble beskyldt for at kommunen tapte 250 millioner kroner på transaksjonen. Det benektet Grace Reksten Skaugen i en to siders lang pressemelding. Men Enskilda Securities tjente åtte millioner kroner på å selge Bergen Lysverker fra Bergen kommune til BKK. Og Grace var plutselig blitt et hett kvinnenavn i næringslivet.


FOR ET ÅR SIDEN ble hun så tatt opp i det virkelige gode selskap. Som styremedlem i Statoil, blant annet sammen med Kaci Kullmann Five, Høyre-damen som i årevis var en nær samarbeidspartner med tidligere finansminister Arne Skauge - kanskje den politikeren som har fått mest pepper for sin håndtering av Reksten-saken. «Jeg var overbevist om at han på alle måter ønsket at saken snarest mulig skulle få sin slutt. Han hadde - som bergensere flest - store vanskeligheter med å beskrive Hilmar Rekstens virksomheter i utlandet som ulovlige», skrev bobestyrer Jens Kristian Thune om finansminister Skauge, i sin bok «Jakten» i 1991.

MEN INGEN HUSKET fortiden til Grace Reksten Skaugen da hun ble styremedlem i Statoil. Dagens olje- og energiminister, Einar Steensnæs, kan ikke ha sett en nyhetssending på tv, hørt radio eller lest en avis fra 1980 til 1999. Han sa nemlig til BT onsdag:

- Jeg var ikke kjent med Grace Rekstens rolle i Reksten-saken og så ingen grunn til å gripe inn da hun ble lansert som Statoil-styremedlem i fjor.

Nå, da BT i denne uken presenterte den nye boinnberetningen fra Roll og Thune, og det ble gjentatt at «Grace hadde gjort sitt ytterste for å skjule midlene for bobestyrerne», fikk Grace Reksten Skaugen plutselig fart på seg.

- Jeg vil spare meg selv for spekulasjoner og oppslag i avisene. Derfor trekker jeg meg som lederkandidat til Statoil-styret.

Men hun fortsetter som styremedlem.


HADDE STOREBROREN, Audun Reksten, visst i 1981 at lillesøster Grace havnet som styremedlem i statens viktigste selskap, ja da hadde han ledd seg fordervet. Han som ba søsknene om å føre de skjulte midlene hjem til kreditorene, og ikke lure staten, ville aldri drømt om at forvalteren av det ulovlige imperiet senere skulle være med i styret av statens største bedrift.

- Jeg tenker mitt, men jeg ber om å få tenke i fred, sier Audun Reksten til Bergens Tidende.
I årevis var han persona non grata blant søsknene. De siste årene har de hatt omgang igjen. Først i et felles slag om kunsten tilhørende den såkalte Fellesformuen. Sist i bryllupet til Auduns datter, Anja, i september. Da var stemningen like god som i familiens velmaktsdager rundt 1970, den gang Audun også var mektig skipsreder og Grace døpte skipet «Aragrace».

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Bokfrt-som-utgift-da-hun-ble-fdt-2434729.html

Bilde: KUNSTEN PÅ FJØSANGER: Kunsten i de gamle bygningene til Hilmar Reksten på Fjøsanger har også vært en sentral del av Grace Reksten Skaugens liv. Hun har også vært involvert i en rekke rettssaker om kunsten, både mot og med sine søsken. 

Tips VestAvisen - vet du noe om denne saken - Tips VestAvisen Epost: tips-vestavisen@live.no 

Du kan også kommentere saker på "DEBATTEN". siden.

DEBATTEN.

Nett news

Publisert 01.10.2012

This is a headline - Good News and BAD NEWS!

HUS FORBI

Kom fri af stoffer og

startede misbrugsportal

Ingen penge til udsatte

fra satspuljen

Penge til tuberkulosebus

Les mer her!

Welcome to VestAvisen.

Nett news

12.10.2012 red.

HER STARTER SERIEN OM NORGES 100 MEKTIGSTE KVINNER!

Her starter flere artikler om

Norges 100 mektigste kvinner, spesielt 1 av dem!?

Her er litt av og om... av offentlig info

Ulv i fåreklær.....

Hun tapper Norge for selv å skaffe tilbake det staten tok fra hennes familie....

etter vel 10 år utenfor Norge.. kunne hun komme tilbake...

de som i dag sitter i topp stillinger med makt er for unge og kjenner ikke historien.

Selv Bt mannen som skrev mye sliter med for unge redaktører...

Dette spiller hun på...

Flere sorenskrivere lurer fortsatt på hvordan dette kunne skje???? som VestAvisen har snakket med.

Hun hadde ingen styreerfaring da hun gikk inn i Statoil... men siden bygget seg opp med flere nettverk etc.

( Publisert 12.10.12 Første artikkel kommer i løpet av helga.)

Nett news

01.10.2012 / Brovst DK

This is a headline - Good News and BAD NEWS!

Yes here comes both good and bad news - more info and links coming.

 
Si aquí llega la noticia buena y mala - más información y el enlace viene - también en español.
Ja her kommer både gode og dårlige nyheter - mer info og link kommer.

.

.

.

.

0 kommentar(er)

VestAvisens Gjestebok.

Nett news

Publisert 12.10.2012 red.

This is a headline - Good News and BAD NEWS!

Pilleskandalen ingen skriver om

 

Journalisten Alex Berenson i New York Times har i flere måneder skrevet artikler om den psykiatriske pilleskandalen til legemiddelfirmaet Eli Lilly, som også rammer tusenvis av nordmenn.

Link til fler artikler om Zyprexa:http://borgeralliansen.wordpress.com/?s=Zyprexa

New York Times finner skandalen så omfattende at avisen har forlangt en høring i Kongressen. Ikke en eneste journalist i Norge har tatt opp saken. Hva kommer det av?

Undertegnede har informert PULS i NRK, men redaksjonen er tydeligvis engstelig for å ta opp saken. Aftenpostens ledende helsejournalist, Anne Hafstad, er for flere uker siden orientert om skandalen gjennom en e-post fra undertegnede, men ingen ting er kommet på trykk. Statens legemiddelverk har heller ikke foretatt seg noe; et legemiddelverk der bukken passer havresekken.

Pilleskandalen dreier seg om nevroleptikumet Zyprexa som gis til mennesker med alvorlige psykiske lidelser. Nå avslører New York Times at legemiddelfirmaet bevisst har holdt tilbake opplysninger om hvor alvorlige følgesykdommene og bivirkningene kan være av Zyprexa. Disse opplysningene er framkommet ved rettssaker mot legemiddelfirmaet. Nå har legemiddelfirmaet gått med på å gi erstatninger på til sammen 500 millioner dollar til 28.500 mennesker i USA, og minst 1.200 søksmål er på gang. Følgesykdommene har blant annet vært diabetes og kraftig vektøkning på opp til 60 kilo i løpet av ett år.

I Norge brukte 14.500 mennesker Zyprexa i 2005, og daglig blir 12.500 nordmenn direkte eller indirekte tvangsmedisinert med Zyprexa, og det selges årlig Zyprexa for over 200 millioner kroner i Norge. I verden har over 20 millioner mennesker brukt Zyprexa siden 1996, og omsetningen ligger på verdensbasis på omkring 32 milliarder kroner.

Mediene er flinke til å demonisere og stigmatisere mennesker med psykiske lidelser, og mediene skriver også om ressursmangelen i psykiatrien, sjøl om det aldri har vært brukt så mange penger eller vært ansatt sa mange mennesker i psykiatrien. Innholdet i psykiatrien skrives det sjelden eller aldri noe om, enda både pasienter, pårørende og noen ansatte lenge har krevd en fagetisk debatt om psykiatrien og en offentlig granskingskommisjon.

Nå har mediene en god anledning til å skrive om pillepsykiatrien og dens livsødeleggende konsekvenser. Likevel holder alle kjeft. Skyldes det at samfunnet og mediene fortsatt betrakter mennesker med alvorlige psykiske helseproblemer som «sinnssyke» og annenrangs mennesker?  

Kilde: Borgerpartiet.

Nett news

01.10.2012 / Brovst DK

This is a headline - Good News and BAD NEWS!

Yes here comes both good and bad news - more info and links coming.

Si aquí llega la noticia buena y mala - más información y el enlace viene - también en español.
Ja her kommer både gode og dårlige nyheter - mer info og link kommer.
Nett news

01.10.2012 / Brovst DK

This is a headline - Good News and BAD NEWS!

Yes here comes both good and bad news - more info and links coming.

Si aquí llega la noticia buena y mala - más información y el enlace viene - también en español.
Ja her kommer både gode og dårlige nyheter - mer info og link kommer.